loader image

წიწიბურას თაფლი

წიწიბურას თაფლს ფუტკრები აყვავებული წიწიბურას ნექტრისგან აკეთებენ. წიწიბურას ყვავილისგან მიღებულ თაფლში ბევრია ცილა, ნახშირწყლები, ლიპიდები, რკინა, კალციუმი, ბორი, თუთია, იოდი, ფოსფორი, თუთია, კობალტი, აგრეთვე B1, В2, РР ვიტამინები.
წიწიბურას თაფლი ფერს მუქი ყვითლიდან მუქ ყავისფრამდე იცვლის. კრისტალიზების შედეგად წარმოქმნის ერთგვაროვან, მსხვილკრისტალოვან, მუქ-ყვითელ ან ყავისფერ მასას.
წიწიბურას თაფლს აქვს მხოლოდ მისთვის დამახასიათებელი ოდნავ მომწარო გემო და სასიამოვნო სურნელი. ამ თვისებების წყალობით ის არც ერთ სხვა თაფლში არ აგერევათ.
მდიდარი მინერალური  და ფლავონოიდების საკმაოდ მაღალი შემადგენლობის წყალობით წიწიბურას თაფლი გამოიყენება გულ-სისხლძარღვთა სისტემის, კერძოდ ჰიპერტონიის და რევმატიზმის, აგრეთვე ავიტამინოზის, ანემიის სამკურნალოდ და საპროფილაქტიკოდ. წიწიბურას თაფლი აუმჯობესებს კაპილარულ სისხლის მიმოქცევას და ხელს უწყობს სისხლის ეფექტურ გაჯანსაღებას. მასში შემავალი ბიოფლავონოიდები განაპირობებენ მძლავრ ანტიოქსიდანტურ  თვისებებს. ღია ფერის თაფლებთან შედარებით მასში გაცილებით მეტია მაკრო და მიკროელემენტები. წიწიბურას თაფლი აუმჯობესებს საჭმლის მონელებას, რეკომენდებულია მომავალი და მეძუძური დედებისთვის.

კონტაქტი

ქ. თბილისი, კოსტავას N 26

Მოგვყევი

Twitter

RT @envato: One subscription, 5000+ assets & unlimited downloads; Elements is out of beta! Sign up at enva.to/elements. https://t.co…
TrxDoe
Polar bears can eat as many as 86 penguins in a single sitting. (If they lived in the same place)
TrxDoe
Leonardo Da Vinci is considered by many as the father of modern science.
TrxDoe
Copy link
Powered by Social Snap